HAKKIMIZDA

EMUM, başta mühendislik ve temel bilimlerin entegrasyonuyla ülkemizin yerli kaynaklarını kullanarak elektronik malzemeler ve cihazlar üretmek, üretilen prototiplerin endüstriye kazandırılması sürecinde etkin rol oynamak ve yurt içi-yurt dışı nanoteknoloji ve yüzey teknolojileri alanındaki gelişmelere öncülük etmek amacıyla kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne; çok sayıda projeye ev sahipliği yapmıştır. EMUM aynı zamanda Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Nanobilim ve Nanomühendislik Anabilim Dalına da ev sahipliği yapmaktadır. Bu sayede çok sayıda lisansüstü öğrencisi ve araştırmacısı merkez imkanlarından yararlanarak akademik kariyerlerini geliştirmiş ve sürdürmektedir.

MİSYONUMUZ

Misyonumuz, farklı disiplinleri bir araya getirerek, ülkemizde üretilmeyen veya nadir üretilen katma değeri yüksek, çevre dostu nano/mikro/makro malzemelerin ve aygıtların tasarımını, üretilmesini, geliştirilmesini ve endüstriye uygulanmasını sağlamak, üniversite-sanayi ve kamu-üniversite iş birliğini geliştirmek, bilimsel literatüre, ülkemizin nano-teknoloji altyapısına, lisans öncesi ve sonrası çalışmalara destek vermektir.

Misyonumuz

VİZYONUMUZ

Vizyonumuz

Hedefimiz, öncelikli olarak, ileri teknoloji malzemelerin tasarımı, üretimi ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmaktır. Sahip olduğumuz kuramsal ve uygulama altyapımızı ve laboratuvar imkânlarımızı her daim geliştirerek, benzer araştırma merkezleri arasında, her zaman en üst sıralarda yer almayı vizyonumuz olarak görmekteyiz. Ayrıca EMUM olarak, nano-bilim ve nano-mühendislik eğitim sürecinde destek olmak, nitelikli stajyer, dolayısı ile nitelikli ve yenilikçi bilim insanı yetiştirilmesi hususunda eğitime katkıda bulunmayı amaçlamaktayız.